3 stvari koje Francuskinje svaki dan čine za svoju kožu

Kao i za sve ostalo kod ovih praktičnih žena, i ovdje vrijedi pravilo - manje je više

Istina je da se njega lica u 12 koraka po uzoru na Korejke raširila i zapadnim svijetom, ali mi ipak tražimo malo jednostavnija (i pristupačnija) rješenja s kojima ćemo biti zadovoljne. A ima li boljih učiteljica od Francuskinja? 
Autorica knjige French Complexion (Francuski ten) Christine Clais otkrila je za Huffington Post kako u njezinoj zemlji žene njeguju kožu i imaju prekrasan ten, a da ipak ne gube pola dana ili pola svojih prihoda.  

"Zabluda je da morate potrošiti puno vremena na svoj beauty ritual da biste imali blistavu kožu. Ono što je najvažnije je dosljednost", kaže  Clais i predlaže svakodnevnu rutinu koja se sastoji od tri koraka. 

Nivea, micelarna otopina 3 u 1

UJUTRO: 

Korak 1: Očistite lice, vrat i dekolte

Korak 2: Nanesite posebnu kremu na područje oko očiju

Korak 3: Nanesite hidratantnu kremu s SPF-om na  lice, vrat i dekolte. 

"Uvijek se trudim ne boraviti puno na suncu i uvijek nanosim kreme s SPF-om kako bih izbjegla oštećenje kože i preuranjeno starenje", upozorava francuska beauty guruica. 

Nuxe, SPF 30

NAVEČER: 

Rutina je ista: čišćenje, nanošenje kreme oko očiju, jedino na kraju, umjesto hidratantne kreme sa zaštitnim faktorom stavljaju onu bez. 

Francuskinje izbjegavaju grube pilinge - Clais vjeruje da pretjerana eksfolijacija može uništiti ten: 
"Previše pilinga može uništiti zaštitnu barijeru kože zbog čega ona može postati dehidrirana, sklona iritacijama, oštećenjima i preuranjenom starenju".

Francuski pristup njezi kože ima naglasak na hidrataciji i ako ste se odlučili njegovati kožu na ovaj način, držite se nježnih formula proizvoda i - kao što je već rečeno - budite dosljedni i redoviti. 

19.10.2016. Tekst: Grazia.hr Fotografija: Grazia.hr