9 stvari koje trebate znati o olovkama i tuševima za oči

Ove trikove znaju najbolji vizažisti - a sada ćete i vi

Koliko samo jedan (pravi) potez jednim od ovih beauty 'čarobnih štapića' može efektno djelovati na cjelokupan izgled, dobro je poznato svima, a mi otkrivamo neke od najkorisnijih savjeta o tome na koje se sve načine koriste ovi proizvodi.


1) Iako bi većina djevojaka na blic pitanje: „Koja boja olovke za kapke odgovara baš svima?“ vjerojatno bez razmišljanja odgovorila: „Crna“, točan odgovor je zapravo – smeđa. Ona je puno neutralnija i zahvalnija za korištenje, pa čak i ako nemate previše vremena za dotjerivanje, jedan potez na gornjoj vjeđi u ovoj nijansi može potpuno promijeniti izgled.

2) Kako bismo najefektnije istaknuli i naglasili boju šarenica, najbolje je koristiti olovke u boji kremaste teksture. Plavookima pristaju ljubičaste i sive nijanse, zelene oči najviše će doći do izražaja uz pješčane, zlaćane i bakrene nijanse, dok uz smeđe šarenice najbolje idu plave i zelene nijanse.

3) Prilikom odabira nijanse olovke ili eyelinera valja voditi računa i o prirodnoj nijansi tena. Djevojke s blijedom puti mogu se poigravati i s nešto smjelijim bojama kao što su ružičasta ili žuta, dok bi ponosne vlasnice maslinastog tena svakako trebale izbjegavati ružičaste nijanse, osobito ako imaju i tamne oči, jer konačan efekt može biti taj da izgledate kao da se niste dobro naspavali. 

4) Koliko god svaka od nas voli iscrtavati unutarnju liniju donjeg kapka, vizažisti toplo preporučaju da to ne radite jer se na taj način drastično vizualno smanjuje veličina oka. Umjesto toga, mekom olovkom radije iscrtajte liniju ispod trepavica i zatim crtu razmažite i omekšajte štapićem za uši, a ako želite dodatno povećati oko, unutarnju liniju još premažite bež olovkom.

5) Ako imate problema s tim što vam se tekstura olovke ili tuša stalno preslikava, razmazuje, briše ili blijedi, koristite vodootporne olovke i eyelinere za oči koje će ostati na mjestu dokle god vi to želite.

6) Ukoliko niste ljubiteljica strogih linija, već više volite da olovka izgleda kao da je lagano 'rasplinuta', obavezno kupite proizvod koji na jednom kraju ima olovku, a na drugom meku spužvicu kojom ćete 'razmuljati' liniju nakon što je jednom povučete po koži.

7) Djevojkama koje još uvijek ne barataju suvereno tuševima za oči preporuča se da koriste eyelinere u flomasterima. Uz brojne druge komparativne prednosti, ovaj proizvod vam omogućuje da njegov aplikator, kojim se tekuća tekstura nanosi na lice, primite vrlo blizu njegovog dna što omogućuje olakšano rukovanje.

8) Želite li isprobati različite efekte koje možete postići ovim proizvodima, iskušajte atipične proizvode kao što su, primjerice, pudrasto sjenilo u olovci ili kremasti tuš pomoću kojih ćete postići vrlo neobičan i dojmljiv izgled.

9) Budite praktični i uštedite novac tako što ćete nabaviti 2-U-1 proizvod koji je istovremeno olovka za oči i za usne. One se u nekim slučajevima ne razlikuju previše u teksturi, a zahvaljujući nepredvidljivim bojama možete postići vrlo intrigantne make-up lookove (ili total look koji podrazumjeva istu boju na kapcima i usnama).

12.11.2016. Tekst: Grazia.hr Fotografija: Getty Images, PR