Četiri načina kako da se brinete o osjetljivoj koži

Osjetljivu kožu je najteže održavati. Vaša koža se može upaliti svaki put kad pokušate koristiti novi proizvod ili jesti previše loše hrane. Zbog tih opasnosti, morate znati kako se dobro brinuti za vašu kožu i ten. Čak i kišnica ponekad može izazvati niz nepotrebnih problema s kožom. Evo nekoliko načina da se brinete za osjetljivu kožu

Kozmetika

Budite posebno oprezni i izbjegavajte tešku šminku. Ako nosite šminku, pobrinite se da je vodootporna i da ne nadražuje vašu kožu. Testirajte svaki kozmetički proizvod prije nego što ga kupite, jer vaša osjetljiva koža može imati alergijske reakcije na određene proizvode. Uvjerite se da ste uklonili šminku prije spavanja. Odlazak u krevet bez skidanja šminke će biti izuzetno štetan za vašu kožu.

Avene maskara, 152,84 kn

Čišćenje

Pobrinite se da redovno očistite, tonirate i vlažite vašu kožu. Očistite kožu najmanje dva puta dnevno s proizvodom za čišćenje lica koji odgovara vašoj koži. Također bi trebali držati lice hidratiziranim i zategnutim. Ovo uklanja nečistoće i prekomjerna ulja prisutna na koži. Hidratantni proizvodi će održati kožu glatkom, podatnom i zdravom. Toniranje oživljava kožu i održava vašu pH ravnotežu. Napravite piling kože jednom tjedno kako bi uklonili mrtve stanice kože.

Yves Rocher Pure Calmille micelarno ulje, 49 kn

Higijena

Uvijek budite sigurni da ste oprali ruke. Mi često diramo naše lice, a naše ruke mogu sadržavati štetne bakterije i klice. Zbog toga je bitno da očistite vaše ruke prije nego što dodirnete vaše lice. Uvijek nositi proizvod za dezinfekciju sa sobom.

Garnier maramice za skidanje šminke, 27 kn

Zaštitite kožu

Ne preskočite kremu za sunčanje zato što je vani oblačno. Vaša koža neće biti zaštićena od štetnih zraka sunca. Pobrinite se da nanosite i kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom ne manjim od 30 kako bi zaštitili svoju kožu od štetnih UV zraka sunca.

Vichy stik za najvišu zaštitu osjetljivih područja SPF 50+/ UVA 20 XL, 65,13 kn

15.12.2017. Tekst: PR Fotografija: PR