Nova kolekcija Idea Academy tima

Ususret toplijim danima i Hairstyle News Festivalu, najvećoj frizerskoj manifestaciji u regiji, koji će se održati 7. i 8. travnja upitali smo organizatore da nas, s obzirom na pozamašnu listu gostiju, upute na nekoga tko će nas upoznati s trendovima ove sezone. Ime koje je iskočilo jest Ivana Bajsić Vejzagić, edukatorica Idea Academy tima 

I imali smo sreće! Ivana nas je kroz trendove sezone ispred nas upoznala kroz nedavno snimljen editorijal koji karakterizira inspiracija - arhitekturom!

"Inspiraciju za brojne oblike i različite forme kose u novoj kolekciji "Extreme" crpili smo iz arhitektonskih umjetničkih djela dekonstruktivizma, Cooper Uniona ili jednostavno kroz impresije Gaudijeve kuće, koje smo učinili sastavnim  dijelom našeg modnog izričaja."

U kontekstu kose i mode to je izgled koji otkriva sve nijanse suptilnosti i fleksibilnosti u održavanju, a da pritom zadržimo maksimalnu posebnost  i individualnost u konačnom izgledu frizure. Kod šišanja, kratke, poluduge ili duge kose, koristimo sve tehnike geometrije i diskonekcija, kako bi postigli jedinstven pokret i formu, a da pritom zadržimo maksimalnu ženstvenost.

U BOB frizurama asimetričnim krojem dajemo upečatljiv i glamurozan izgled, duge kose slojevitim šišanjem činimo romantičnijima, dok kratke kose i dalje odišu seksipilnošču.

U potrazi za kolorativnom jedinstvenosti i harmonijom, inspiracija za boje nam je bio kristal Ametist, čije tisuće geometriskih kristala stvara krajnje raznolike forme, spojene  u jednu liniju. To se stvara kombinacijom intenzivnih, neonskih i pastelnih boja, te oslikanih silueta, kojima naglašavamo željene detalje. Konturiranje kose je tehnika bojenja  koja se usklađuje sa oblikom lica svake žene, a kojom se ističu najmarkantnije crte.

Jubilarni, 15. po redu, Hairstyle News Festival, održati će se u zagrebačkom Plaza Event Centru na Slavonskoj aveniji. Četiri festivalske pozornice ugostit će i ove godine više od 80 domaćih i stranih frizerskih stručnjaka, a na glavnoj pozornici brojni će modeli uistinu utjeloviti glamur u kosi jer će publici, između ostalih, prezentirati Andy Smith, besprijekoran kreativac i vodeća osoba u industriji stiliziranja i šišanja; Ilham Mestour, jedna od svjetski najcjenjenijih session stilistica čiji rad krase redovito krase naslovnice Voguea, ELLE-a i Harper Baazara; Marriet Gakes, višestruko nagrađivana koloristica, glumica i influencerica; Ivana Špicer, Toni Plačić, Marko Zirdum, Ivana Oletić, Mario Mesarić, Marko Šimunović.. i brojni drugi.

03.04.2018. Tekst: Grazia Fotografija: Idea Academy