Prirodni sastojci koji spašavaju osjetljivu kožu

Ovo su dermatolozi odobrili

Bademovo ulje

Bogato esencijalnim kiselinama, ovo ulje će pomoći vratiti vlagu koži, a pogodno je za najosjetljiviju kožu jer je jako slično našem prirodnom ulju - sebumu. Potpuno je prirodno i ne sadrži konzervanse, boje ni mirise, a ako ga koristite, održavat će kožu nahranjenom i vlažnom. 

Zob

Mnogi ga dermatolozi preporučaju kao namirnicu koja će spriječiti iritacije i umiriti osjetljivu kožu. Zob je puna protuupalnih sastojaka kao i esencijalnih kiselina i dobro ju je koristiti na koži, ali i jesti.


Med

Njegova protuupalna i protubakterijska svojstva ga čine sigurnim za osjetljivu kožu i on je odličan kao tretman za akne. Također je dobar i za izbjeljivanje kože, a njime se mogu tretirati i manje porezotine. 

Avokado

Bogat prirodnim antioksidansima, esencijalnim masnim kiselinama i stimulirajućim enzimima, avokado će nahraniti vašu kožu. Masne kiseline sprječavaju pojavu bora i od njih koža blista.  


Aloe vera

Ona je pogotovo dobra za ovo vrijeme, kada je sve više sunca. Osim što je odlična za hidrataciju kože, aloe vera je i protuupalna, ali i ublažava iritacije na koži te umiruje opekline, a uz sve to, nježna je prema osjetljivoj koži. 

27.03.2017. Tekst: Grazia.hr Fotografija: Getty Images, Thinkstock