Razmišljate o kratkoj kosi? 

Par savjeta koji će vam dobro doći

Balenciaga SS18

ŽELITE ŠTO LAKŠE OBLIKOVANJE

Kopirajte kraljevski stil prelijepe Charlotte Casiraghi. Bitno je da ne dopustite da vaš tip kose utječe na izbor frizure. Gusta valovita kosa može izgledati vrlo dobro u kratkoj bob frizuri ili dužini do ramena. Ovakva tekstura kose, uz odgovarajuću tehniku oblikovanja pjenom, dobiva moderniji izgled nego kad se suši sušilom.

SAMO VAM JE POTREBNA PROMJENA

Skratite kosu do visine ključne kosti. To je odlično rješenje za one koji žele osvježiti vrhove a nemaju hrabrosti za neku drastičniju promjenu. Olivia Palermo je netko tko savršeno nosi ovu dužinu kose. Riječ je o vrlo zahvalnoj frizuri koja ne zahtijeva previše truda, a može se nositi na razne načine. Ovo može biti presudna činjenica za svaku zauzetu ženu, koja ne želi da joj briga o kosi iziskuje suviše vremena.

Hermes SS18

Givenchy SS18

ŽELITE ŽENSTVENIJU VARIJANTU

Probajte kopirati izgled Michelle Williams. Njezinoj inače mladenačkoj frizuri podana je drugačija silueta i grunge izgled. Prednji dio je ostao duži, a pramenovi su oblikovani tako da frizura izgleda pomalo neuredno. Međutim, u pitanju je lagana i definirana tekstura koja najbolje pristaje sitnijem licu.

ŽELITE ZADRŽATI ŠIŠKE

Možda je pravo rješenje za vas moderna varijanta 'fudbalerke' kakvu je nosila Lindsey Wixson. Voljeli mi nju ili ne, moramo priznati da 'fudbalerka' na nekim ženama stoji idealno!  Blago istanjene trimerom i na stranu počešljane šiške i stanjeni vrhovi u visini ramena djeluju casual i cool, dok uz malo stiliziranja mogu izgledati buntovnički i odlučno.

20.04.2018. Tekst: Grazia Fotografija: Guliver/Getty Images