5 najboljih saveznika u borbi protiv celulita

Jer sada već sve počinjemo misliti o tome

Već ste isprobali sve moguće tretmane i proizvode protiv celulita, ali mrska 'narančina kora' ne popušta ni milimetar? Isprobajte naše savjete koje smo isprobali na vlastitoj koži (doslovno!) i uvjerili se iz prve ruke da zaista djeluju.


1) Jedno od najdjelotvornijih oružja u borbi s 'paklenom narančom' je tzv. suhi piling koji se radi pomoću krpice od prirodnih vlakana. Osim što potiče (mikro)cirkulaciju i odstranjuje mrtvi sloj stanica, ova metoda poboljšava i tonus kože zbog čega ona postaje ljepša, čvršća i zategnutija.


2) Vrijeme za tuširanje iskoristite za samomasažu koja može imati gotovo jednak učinak kao tretman kod kozmetičarke. Nabavite ručni masažer koji možete koristiti ispod vode i nježno masirajte kritične zone kružnim pokretima ili ravnim u smjeru od srca prema ekstremitetima.


3) Jedna od najučinkovitijih vježba za eliminiranje celulita i zatezanje stražnjice je tzv. 'položaj balerine'. Stanite uspravo uz zid tako da gledate u njega i prislonite se na njega pomoću oba dlana. Zatim otraga, jednu po jednu, podižite nogu što više možete, do granice boli, i zadržite što duže možete te je na kraju lagano dižite i spuštajte. Radite vježbu naizmjenice s jednom nogom pa drugom.

4) Pojačajte učinak treninga tako što ćete ispod donjeg dijela trenirke odjenuti specijalne hlačice, tajice ili čarape s anticelulitnim djelovanjem. Na taj ćete način također pojačati znojenje čime ćete ostvariti dodatne benificije za vaš organizam.


5) Izbjegavajte slatko u širokom luku. Možda zvuči kao floskula, ali sam šećer je puno opasniji za nastanak celulita nego masnoće i ugljikohidrati zajedno. Jedno istraživanje je pokazalo da su žene koje su oboljele od dijabetesa tipa 2, nakon što su potpuno eliminirale slatko iz jelovnika ili ga svele na minimum, znatno reducirale celulit, a neke ga i potpuno izgubile.

19.04.2017. Tekst: Grazia.hr Fotografija: Thinkstock