5 trikova uz koje će vaše ekstenzije trepavica izdržati cijelo ljeto

Odlično je kada se zahvaljujući umjetnim trepavicama na godišnjem ne morate baviti nanošenjem i skidanjem maskare, no ipak se trebate malo potruditi da bi vam one potrajale što dulje 

Ekstenzije trepavica savršen su beauty dodatak za ljeto - ali samo ako ih pravilno tretirate. Ako ste na godišnjem, neće biti jednostavno kao inače doći do svoje kozmetičarke na popravak, zato se uz ove trikove možete pobrinuti da vaše trepavice što dulje traju: 


1. Ne močite trepavice u moru ili bazenu 3 dana nakon što ste ih stavili

Prva dva dana nakon nanošenja ljepilo stvara čvrstu vezu između ekstenzije i vaše prirodne trepavice. Svaki doticaj s vlagom taj proces može poremetiti i zato prvih 48 sati se maknite od vode. Ako idete na more ili namjeravate plivati u bazenu, onda to razdoblje produljite na tri dana jer i bazenska i morska voda sadrže tvari koje mogu još gore utjecati na proces lijepljenja. Također, u početku izbjegavajte boraviti predugo na vrućini jer i znoj može oštetiti ekstenzije. 


 2. Nježno se brišite nakon plivanja

Kad prođu ova tri dana, slobodno plivajte, ronite i uživajte u ljetu. No, ne smijete grubo trljati oči pa kad se namjeravate brisati ručnikom, imajte na umu da nosite ekstenzije. Trljanje može oslabjeti trepavice u korijenu pa će lako ispasti. Zato radije tapkajte ručnikom po licu.


3. Ne nanosite SPF kremu blizu očiju

Kemikalije u sredstvima za sunčanje mogu uništiti trepavice i iritirati vaše oči. Kad nanosite kremu s SPF-om, pazite da izbjegnete dio uz samo oko.

4. Pazite da se trepavice ne isuše

Visoke temperature mogu utjecati na isušivanje trepavica, a zbog toga bi ekstenzije mogle otpadati. Postoje sredstva za to (npr. Xtreme Protective Coating) koji inače možete nanositi jednom ili dvaput tjedno, ali kad ste na moru, činite to svaki dan. To će vašim ekstenzijama produljiti vijek trajanja.


5. Ostavite vodootpornu maskaru kod kuće 

Iako vam maskara na umjetnim trepavicama uopće nije potrebna, ako je baš morate nanositi, neka onda ne bude vodootporna.  Vodotporne maskare sadrže jače kemikalije od običnih i gore će djelovati na vaše ekstenzije. A kad skidate maskaru, onda to nemojte činiti sa sredstvom za uklanjanje šminke na bazi ulja jer će se ekstenzije brže odlijepiti. 

19.06.2017. Tekst: Grazia.hr Fotografija: Getty images