Bore i što na njih utječe

Bore u dvadesetima i četrdesetima ne dijele uzrok nastanka pa tako niti način kako biste se s njima trebali boriti

Vaša koža u 20-im godinama

Što je normalno

Koža lica treba biti gotovo bez bora. Ukoliko se na licu počnu pojavljivati izražene bore prije tridesete godine života, to je definitivno znak pretjeranog izlaganja suncu.

Sačuvajte zdravlje kože

Pijte dosta vode i dovoljno spavajte. Također, počnite koristiti SPF 30 svakog dana (hidratantna dnevna krema sa zaštitnim faktorom). Ako ste pušač, prestanite pušiti kako biste spriječili posljedice preranog starenja kože.

Vaša koža u 30-im godinama

Što je normalno?

Nakon tridesete godine života pojava sitnih bora oko očiju, kao i na čelu, sasvim je normalna. Također, normalno je da se pojavi i nekoliko uzdužnih bora između obrva.

Sačuvajte zdravlje kože

Zaštita lica kremom sa SPF 30 tijekom cijele godine je i dalje obavezna, baš kao i uporaba hidratantne kreme ujutro i navečer.

Caudalie Premier Cru krema

Vichy Slow Âge noćna krema i maska

Biologique Recherche La Grande Crème

Vaša koža u 40-im godinama

Što je normalno?

Horizontalne linije na čelu obično se počinju oblikovati u kasnim tridesetim i ranim četrdesetim godinama života. Osim toga, produbljuju se bore između obraza i usta, a podočnjaci postaju izraženiji.

Sačuvajte zdravlje kože

Kreme s učinkom eksfolijacije i mikrodermoabrazije mogu poboljšati stanje i izgled kože (ublažavaju oštećenja uslijed starenja i djelovanje vanjskih faktora). Naravno, uporaba zaštitnih preparata sa SPF-om 30 do 50 je neophodna svakog dana!

18.04.2018. Tekst: Grazia Fotografija: PR