Kako do savršeno glatkih nogu

Male porezotine, crvene točkice, grublja  i isušena koža... sve su ovo znakovi koji ukazuju na pogrešne korake korištenja britvice. Ali ne mora biti tako 

Ako ste žena i ako ste stariji od 20, znači da već godinama brijete noge, ali ipak ne znači da to radite na pravilan način. Male porezotine, crvene točkice, grublja  i isušena koža... sve su ovo znakovi koji ukazuju na pogrešne korake, i nisu, kao što smo mi mislili, nužna nuspojava korištenja britvice. 

Vrijeme je da se tome stane na kraj, i to uz ove savjete: 

1. Brijte u smjeru rasta dlačica.
Sigurno ste ovo radili pogrešno, je li tako? I niste jedini, zapravo ovo radimo više-manje sve. Prije svega, da biste što manje oštetili kožu, prijeđite britvicom u smjeru rasta dlačica i pokušajte ne prelaziti više puta preko istog područja. Tek kad ste sve obrijali, jednom prijeđite britvicom u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Tako ćete dobiti sasvim glatku kožu, a da je nećete previše iritirati.

2. Češće mijenjajte jednokratnu britvicu
Koliko često je mijenjate? Vjerojatno poput većine žena, jednom do dvaput mjesečno. A to nije dovoljno. Ako noge brijete nekoliko puta tjedno, trebalo bi promijeniti britvicu barem dvaput na tjedan jer otupjele oštrice izazivaju iritaciju i crvenilo kože. 

3. Brijte pod vrućim tušem. 
Dobro brijanje zahtijeva toplu vodu jer ćete tako otvoriti pore što će spriječiti urastanje dlaka. Osim toga, to će malo omekšati dlake i lakše ćete ih ukloniti. Savjet više: ako ne volite koristiti gel ili pjenu za brijanje, pokušajte s nekim uljem - stvorit će barijeru između britvice i kože i napraviti manje štete, a još će britvica bolje kliziti po nozi i tako će se smanjiti iritacije i posjekotine. 

4. Ponekad pauzirajte
​Nemojte baš svaki dan brijati noge. Barem svaki drugi. Zapravo, bilo bi idealno da ih s vremena na vrijeme pustite da rastu. Čestim brijanjem iritirate kožu, uklanjate njezine zaštitne barijere i maltretirate je. Ponekad se opustite i pustite svoju kožu da malo i ona predahne. 

18.06.2017. Tekst: Grazia.hr Fotografija: Thinkstock