Kako nositi jarki ruž?

Stiglo je proljeće, a to znači da su jarke boje na usnicama ponovno must-have. Evo kako ćete s njim postići maksimalan efekt

1. Usne moraju biti njegovane i nahranjene

Ako ruž nanesete na suhe usnice, efekt će biti strašan. Zato se sjetite katkad napraviti blagi piling usana, a uvijek prije nanošenja ruža  dobro ih nahranite hidratantnom njegom.

2. S ostatkom make upa vrlo pažljivo

Osim ako ne želite postići dojam veselog klauna. Ne želite? Onda u redu. Drečavo rumenilo, previše maskare, luda igra sjenilima…Sve je to veliko NE  - ako niste na stageu ili reviji! Ako pogledate Rosie Huntington-Whitley na ovoj fotografiji, vidjet ćete da su oči jako diskretno namazane, linija tuša nježna, a nijanse sjenila prirodne.  Na obraze je nanesen bronzer (koji se jako voli s jarkom nijansom ruža). A kad još malo potamnite, jarki ruž će biti sve što vam je potrebno od šminke.  

3. Pazite da ruš ostane na svom mjestu

Mislimo da Rosie drži ogledalo u torbici i često provjerava u kakvom su joj stanju usnice. Naime, vrlo lako se može dogoditi da se ruž razmaže ili se rastopi preko rubova usana, a ako nosite upadljivu boju, te će se nezgodancije vidjeti iz daljine. Kako biste to spriječili, olovkom za usne u istoj boji obrubite usnice, a također će malo pudera u prahu usidriti ruž. 

Shiseido, 239 kn

Shiseido, 239 kn

Collistar, 219 kn

Collistar, 219 kn

08.04.2017. Tekst: Grazia.hr Fotografija: Getty Images, PR