Kako odabrati pravo sjenilo prema boji očiju

Neke nijanse mogu učiniti da vaš pogled zabljesne, izgledate svježije i mladolikije, dok neki tonovi mogu imati sasvim suprotan efekt

Cara Delevingne

Kremasta tekstura, mat efekt, sa šljokicama, tekuće... Toliko je izbora sjenila na tržištu da to ponekad zbunjuje, ali najvažnije što se njih tiče je ipak u samoj osnovi - izboru boje koja treba laskati boji vaših očiju. Jer, neke od njih mogu učiniti da vaš pogled zabljesne, izgledate svježiji i mladolikiji, dok neki tonovi mogu imati sasvim suprotan efekt. A to nikako ne želimo, zar ne?

Zato je make-up artist brenda Bobbi Brown, Alphie Sadsad za Pop Sugar otkrio osnove slaganja boja sjenila uz boju očiju. Otkrijte koje nijanse najviše laskaju vašim očima!

1. Zelene oči

Ovoj boji očiju najbolje pristaju svjetlije prirodne nijanse, svijetle nijanse ljubičaste, boja šljive u svojoj svijetlijoj varijanti i smeđe nijanse.
"Tijekom dana najbolje će pristajati svijetle nijanse smeđe, zlatna, brončana ili zemljani tonovi, a za večer izaberite ljubičaste nijanse ili boju šljive. Također, vama će najbolje pristajati da oči obrubite crnom ili tamnosmeđom olovkom jer će ih to posebno istaknuti", objašnjava make-up artist. 
Izbjegavajte jarke boje, poput plave. 

Kendall Jenner

2. Smeđe oči

Smeđe, pogotovo tamnosmeđe oči mogu podnijeti najviše boja sjenila, zato eksperimentirajte i zabavite se s make-upom. Sve od toplih, netralnih tonova do jarkih boja se slaže s vašom bojom očiju.

"Pošto s većinom boja sjenila nećete pogriješiti, trik je u tome da koristite olovku koja je tamnija od vaše boje očiju kako bi vaše oči bile posebno naglašene", kaže Alfie. 

Gigi Hadid

3. Plave oči

Brončane i smeđe oči su uvijek sigurna opcija za plavu boju očiju, a ako želite posebno naglasiti oči, izaberite hladne tonove poput sive ili svijetloljubičaste.
"Ako su vaše plave oči svijetlije, siva sjenila i ona u nijansi lavande slobodno mogu biti sa šljokicama ili shimmerom. Također, isprobajte plavu olovku za oči i vaš će pogled biti neodoljiv", objašnjava Alfie.

Hailey Baldwin

4. Boja lješnjaka

Kod ove boje je zanimljivo to da izbor odjeće ili šminke može promijeniti boju očiju u sasvim zelenu ili sasvim smeđu. 
"Ovoj boji jako pristaju brončani tonovi, tople svijetlije nijanse smeđe i zelena. Ako želite da vam oči dobiju zeleniju nijansu, odaberite tople, smeđe nijanse sjenila ili zelene tonove. Da im date svjetliji ton, isprobajte ljubičaste nijanse", kaže Alfie i dodaje da bez obzira za koje se sjenilo odlučite, oči uvijek obrubite crnom olovkom za oči kako biste ih stvarno istaknuli. 

06.07.2017. Tekst: Grazia.hr Fotografija: Getty images