Što je o ljepoti Kaia Gerber naučila od svoje mame Cindy Crawford

Ova tinejdžerica postala je zaštitno lice parfema Daisy i čini se da je čeka blistava manekenska karijera kakvu je imala i njezina majka

Znamo, sigurno se pitate kako jedna 15-godišnjakinja može dijeliti savjete o ljepoti, no, ako je učila od jedne od najljepših žena svijeta, onda bi svakako trebalo čuti što kaže Kaia Gerber

Ona je model u usponu i kako se čini, čeka je blistava karijera kakvu je imala i njezina mama. Sada je Kaia postala zaštitno lice parfema Daisy Marca Jasobsa i prilikom predstavljanja je za Byrdie otkrila kakve je sve lekcije o ljepoti naučila od svoje uspješne majke.  
"Moja mama ima jako velik utjecaj na način na koji se njegujem. A najbolja lekcija koju me je naučila je: Manje je više. Ona je sama jako jednostavna. Ne treba joj uopće puno vremena kad se sprema i ne komplicira, a taj stav da nikad ne treba biti diva sam pokupila od nje", kaže Kaia. 

Pristup manje je više obje ove dame primijenjuju ne samo na svoj modni izričaj, već i na njegu kože.
"Kad pretjerujete, to može iziritirati kožu. Zato je moja beauty rutina tako jednostavna. Mama me uči raznim trikovima, poput onog da za blistavu i zdravu kožu nanosim ulje vitamina E, čega se ja sama nikad ne bih dosjetila. Sve što je naučila o ljepoti ona mi je prenijela", objašnjava 15-godišnji model. 

A kakve još beauty trikove Kaia zna?
"Recimo to da se obrve ne smiju previše čupati i stanjivati, kao što sam nekada radila", otkriva.

No ipak, najvrijednije što joj je mama otkrila je radna etika:
"Kad je riječ o poslu, ona nikad ne kasni. Uvijek je super-profesionalna pa svi s kojima sam radila, a koji su s njom već radili mi kažu: "Tvoja mama je najprofesionalniji model ikad". Mama bi uvijek rekla: "Ako dođem na vrijeme, tada ćemo i završti na vrijeme. Tu smo da odradimo posao i hajdemo raditi". Takav stav sam naučila od nje i tako se sada je ponašam. Iznimno sam profesionalna i nikad ne kasnim. I ona još pazi na to. Ako radim u New Yorku, ona me uvijek rano ujutro zove iz Los Angelesa kako ne bih zaspala, a onda me ponovno poslije nazove da provjeri stižem li na vrijeme". 

19.05.2017. Tekst: Grazia.hr Fotografija: Guliver/X17