Što vašoj kosi ljeti treba?

Ljeti je kosa izložena suncu, soli i kloru i evo što trebate učiniti kako bi ostala zdrava, njegovana i lijepa

1. Trebat će vam češalj sa širokim zupcima

Ljeti je vaša kosa često mokra - i često ćete dolaziti u iskušenje je počešljati. Ipak, vaša najdraža četka sada nije najbolji izbor - kad je kosa mokra, tada je najkrhkija. Češalj sa širokim zupcima je najnježniji alat za raspetljavanje mokre kose - ako ga već nemate, obavezno nabavite.

2. Zaboravite pegle i figara

Vašoj kosi je ionako vruće, a zamislite još da je grijete peglom. Opustite se - ovo ljeto u trendu su brze i jednostavne frizure: prirodni valovi ili visoko zavezan rep su win-win situacija, i trendi i jednostavno.

3. Otkrijte ulja

Ulja će vratiti vlagu kosi koja je bila izložena suncu, morskoj soli ili kloru. Uz samo nekoliko kapi postići ćete efekt sjajne, njegovane kose, a ulja će je i zaštititi.

4. Maska je obavezna

Barem jednom tjedno nanesite masku za kosu, to će je učiniti snažnijom i glatkom. Napomena: ako vam je kosa obojena, nemojte ostaviti masku da djeluje dulje od 10 minuta jer nakon isteka tog vremena, maska može uništiti molekule boje.

5. Stilizirajte s pjenom

Ako želite postići efekt ljetnih valova, onda trebate dobru pjenu za kosu. Ona neće otežati frizuru i lakše će pomoći oblikovati valove. Koristite prije sušenja fenom ili, još bolje, nanesite na vlažnu kosu i pustite da se prirodno osuši.

6. Zaštitite je od sunca

Nosite šešire, kape, ali i preparate s UV zaštitom. Danas postoji velik broj preparata za kosu koji su namijeni baš za ljeto i sadrže SPF pa će pomoći da se kosa ne isuši i da vaša boja ne izblijedi na suncu.

17.06.2017. Tekst: Grazia.hr Fotografija: Getty images