Vrijeme je da riješite sve hair probleme

Dosta s jadikovkama, bacite se na posao!

Obuzdajte kovrče

Koristite kvalitetni šampon i regenerator za kovrčavu kosu. Nakon pranja, utrljajte u kosu serum za oblikovanje kovrčave kose koji će vam pomoći da je ukrotite. Razdijelite kosu na šire pramenove i prvo osušite sušilom donje slojeve kose (bliže tjemenu) odgovarajućom četkom.  Potpuno osušite kosu, a onda je izravnajte glačalom za kosu, ako je to potrebno.

Povećajte volumen

Koristite lakše preparate za oblikovanje za podizanje vlasi od tjemena i za trenutno povećanje volumena.  Kada je kosa skoro suha, sagnite se i prebacite svu kosu preko lica pa usmjerite sušilo prema korijenu. Ostanite u tom položaju nekoliko sekundi. Za ekstra volumen uvijte šire pramenove na krupne trake, koje možete jednostavno napraviti od srebrne folije, i kratko sušite sušilom. Pričekajte da se kosa ohladi, a onda ih skinite i prođite prstima kroz kosu.

Uklonite perut

Najprije se konzultirajte sa svojim frizerom ili dermatologom radi li se zaista o peruti ili je riječ o suhoj koži glave.   Primjenjujte provjeren i kvalitetan šampon i regenerator protiv peruti, koji podjednako djeluju na kosu i kožu glave. Otkrijte pravi uzrok peruti, jer ćete jedino njegovom eliminacijom trajno riješiti problem. Stres, klimatski uvjeti i hormonske promjene najčešći su faktori koji uzrokuju perut. Nemojte utrljavati preparate za oblikovanje kose u kožu. Nanosite ih isključivo na krajeve kose.

Proizvodi

Birajte proizvode za osjetljivo vlasište sklono perutanju koji su prikladni za često pranje osjetljivog vlasišta. Bilo bi dobro da sadrže sastojke 100% prirodnog podrijetla, jer oni ne narušavaju prirodan hidrolipidni balans kože vlasišta, i posebno su nježni za osjetljivo vlasište.  

11.03.2018. Tekst: Grazia Fotografija: Guliver/Getty Images