Čudan tretman kojem navodno Kendall i Kylie Jenner duguju čistu kožu

Uključuje suhi led i, zamislite, aceton

Svakoj ženi akne mogu biti veliki problem i svatko bi probao svašta samo da ih se riješi. Sestre Kendall i Kylie Jenner navodno idu na tretman suhim ledom i acetonom kako bi svoju kožu držale pod kontrolom.
​Iako kad čujemo aceton, mislimo da je to među posljednjim stvarima koje bismo stavili na kožu, izgleda da mješavina ova dva sastojka čisti, radi piling i posvjetljuje kožu te blago odstranjuje prljavštinu i masnoće koje su se nakupile na koži i začepljuju pore.
Kako to zapravo radi? 

"Tretman započinje s hladnom eksfolijacijom površine kože sa suhim ledom umotanim u gazu i umočenu u aceton. Ovako se čisti koža, uklanja višak masnoće i nečistoće. Također se ovime smanjuje broj bakterija i može se umiriti upala kože koja dovodi do stvaranja akni", otkrila je Holly Buchko iz Coast Dermatology za Marie Claire.

Ovaj tretman, pogotovo ako ga se kombinira s glikolnom kiselinom, također može biti koristan kod drugih problema s kožom, poput melasme i hiperpigmentacije, no, nikad, ni pod kojim uvjetima - ne pokušavajte ga izvoditi sami kod kuće. 

10.03.2017. Tekst: Grazia.hr Fotografija: Getty images