Znate li zašto su vitaminski serumi totalni hit?

C, D, A... kozmetika koja ih sadrži ove vitamine smatra se eliksirom mladosti, a evo koji su vitaminski preparati posebno popularni

Nakon što su znanstvenici dokazali da je apliciranje vitamina izravno na kožu jednako važno kao i njihovo unošenje u organizam putem prehrane (ovo se osobito odnosi na vitamin C za kojeg mnogi smatraju da je, kada se koristi u obliku seruma za njegu kože, jedan od najmoćniji anti-ageing tretmana uopće), mnoge žene su istog trenutka počele revno koristiti ove dragocjene eliksire mladosti. Pogledajte koji se vitamini smatraju najboljim sastojcima za njegu kože i u kojim ih serumima možete naći. 


Vitamin C

Vitaminski serumi s vitaminom C vrlo efektno 'peglaju' bore i smanjuju njihovu dužinu i dubinu gotovo naočigled, a obavezno bi ga trebale koristiti sve djevojke koje puše jer je to gotovo jedini način da se nadoknadi njegov gubitak iz kože koji uzrokuje konzumacija nikotina.
​Kiehl's Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate s 10.5 % čistog vitamina C jedan je od najprodavanijih proizvoda ovog slavnog brenda, a prilikom nanošenja na lice možete osjetiti kako njegovi aktivni sastojci blago zagrijavaju kožu.

Vitamin D

Dr. Brandt Power Dose D prava je mala vitaminska infuzija koja djeluje na sličnom principu na koji na našu kožu djeluje vitamin D iz sunčevih zraka, a koji je jedan od glavnih razloga zbog kojih nam baš ljeti lice izgleda najspektakularnije. Najbolje ga je umiješati u kremu, točkasto nanijeti na lice, vrat i dekolte te sasvim lagano umasirati tako da pustimo da što više proizvoda koža sama upije, bez utrljavanja.
​Neke djevojke tvrde da se sličan efekt može postići i s kapima vitamina D3 koji se može kupiti u ljekarnama i koje se također miješaju s kremama i maskama.

Vitamin E

Apivita sadrži čitavu plejadu najraznovrsnijih seruma za različite potrebe kože, a osobito je hvaljen Natural Serum Anti-Wrinkle s E vitaminom koji je prvenstveno namijenjen nešto zrelijoj koži (35 +), zbog čega je izuzetno gust i treba mu nešto duže da se sasvim upije u kožu, ali su zato rezultati zadivljujući.
​Slobodno ga mogu koristiti i mlađe djevojke koje osjete da im je potrebna nešto intenzivnija njega nego inače ili samo žele umornoj koži priuštiti oživljujuću kuru za potpuno zdrav izgled lica.

Vitamin A

U njezi kože se najčešće spominju njegovi derivati, retionoidi pa ako želite smanjiti vidljivost pora, tretirati akne, ukloniti mrlje i pomladiti kožu, potražite serum s ovim sastojkom. 
RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum brenda Paula's Choice sadrži snažnu dozu stabiliziranog retinola za 'peglanje' bora, ali i vitamin C za još snažnije anti-age djelovanje.

19.05.2017. Tekst: Grazia.hr Fotografija: Thinkstock, PR