Fino, a bez glutena

Prestižnom zagrebačkom hotelu Esplanade je na predstavljanju Bosk gluten free standarda uručen prvi takav certifikat u Hrvatskoj

U zagrebačkom hotelu Esplanade jučer je premijerno predstavljen prvi hrvatski gluten free standard pod nazivom BOSK čiji je značaj prepoznao i prestižni zagrebački hotel Esplanade te je implementacijom strogih standarda stekao naslov prvog hrvatskog certificiranog hotela s gluten free ponudom. BOSK gluten free standard namijenjen je ugostiteljima te im pruža praktično znanje o pripremi, posluživanju i distribuciji bezglutenskih jela. 

„Ponukan svojim osobnim iskustvom, živeći na strogom bezglutenskom režimu prehrane i željan druženja s obitelji i prijateljima u restoranima, rodila se ideja o razvoju gluten free standarda. Od sada će osobe na bezglutenskoj prehrani moći s povjerenjem konzumirati bezglutenska jela u restoranima i hotelima, znajući da je osoblje upoznato s principima pripreme i posluživanja takvih jela.“ Izjavio je Denis Delogu, direktor tvrtke BOSK, koja je razvila ovaj standard. Uz njega, BOSK gluten free standard predstavio je doc.dr.sc. Dražen Lušić, dipl.sanit.ing. (Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Katedra za zdravstvenu ekologiju), koji je sudjelovao u razvoju standarda. 

Denis Delogu, Ana Grgić i Mario Stanić

Prvi certificirani objekt u Hrvatskoj, nositelj BOSK gluten free standarda je zagrebački hotel Esplanade koji oduvijek je težio ka izvrsnosti u pružanju usluge gostima te se pozicionirao na tržištu luksuznih usluga kao hram vrhunske gastronomije i hotel istančanog ukusa. Hotel Esplanade je prepoznat kao inovator koji osim što slijedi bogatu dugogodišnju tradiciju, kontinuirano u svoje poslovanje uvodi svježe ideje i nove usluge kojima pomiče granice i tako postavlja nove trendove u hotelijerstvu. To je dokazao upravo uvođenjem BOSK gluten free certifikata. Kao prvi i jedini certificirani hotel Esplanade će svojim gostima omogućiti dodatnu uslugu te siguran posjet restoranima i narudžbe jela koja odgovaraju njihovim prehrambenim navikama.

25.01.2017. Tekst: PR Fotografija: PR