Zašto biste ovo trebali sutra doručkovati?

Poznata gastroenterologinja koja također ima i svoju kozmetičku liniju smatra da vam ovaj obrok može pomoći da zadržite zdravu probavu i imunitet te postignete nikad ljepšu kožu

Osim što treba biti jednostavan za pripremu, koji još kriterijima treba udovoljiti optimalan obrok za početak dana? Osigurati vam dovoljno energije, biti dobar za vašu probavu i imunitet, ali i, zašto ne, za ljepotu.
A dr. Roshini Raj, gastroenterologinja i osnivačica kozmetičkog brenda Tula ima baš takav recept, a s ovim njezinim referencama znamo da ona može dati pravi savjet.
Optimalnim doručkom koji si svaki dan pripremi, dr. Raj smatra, kako ga je nazvala, parfe od jogurta, u čemu je jogurt najvažniji sastojak. 

"Koristim nemasni grčki jogurt jer je uvijek bolje rješenje od mlijeka pošto mi daje dnevnu dozu probiotika. Probiotici nisu dobri samo za vašu probavu, već i za cijeli imunosni sustav, a odlični su i za vašu kožu", kaže liječnica.
U svoj jogurt ona doda i malo granole, lanenih sjemenki i bobičastog voća kako bi dobila optimalnu, hranjivu kombinaciju:
"Bobičasto voće je puno antioksidanasa, lanene sjemenke mi daju potrebnu dozu zdravih masnoća, a granola energiju". 

I dok smo znali da je jogurt zbog probiotika dobar za probavu, zapitali smo se kako može biti dobar za kožu.

Dr. Raj ima odgovor: 

“Oni smiruju upale na koži tako da mogu pomoći kod rozacee ili akni, ali ne samo to. Pokazalo se da su također učinkoviti i u sprječavanju nastajanja bora i preuranjenog starenja kože".

Eto, nadamo se da smo vam dali dovoljno razloga da odjurite u dućan po jogurt i poslužite si ga sutra za doručak! 

11.05.2017. Tekst: Grazia.hr Fotografija: Thinkstock