Humanitarna božićna čarolija s dizajnerskim potpisom Grazia Designer Christmas Trees

Svi su pozvani u Westgate Shopping City čiji su hodnici postali prava modna pista božićnih jelki s potpisima najpoznatijih hrvatskih modnih dizajnera koje možete pogedati sve do 7. siječnja

Zamislite idealnu Badnju večer kod kuće. Miriše li vam na malo cimeta u zraku? Na nešto rastopljene čokolade? Štogod pjenušavo nadohvat ruke? Svira li u pozadini Chris Rea i radi li mu društvo dobra stara Mariah? Je li nedoumica momenta možda – srebrne ili zlatne lampice? E pa, osim što ćemo vas
u slučaju ovakvog scenarija zamoliti da se bez imalo dvojbe svrstate u kategoriju sretnika ovog planeta, reći ćemo vam da potonji sada premjestite u Westgate Shopping City. Jer upravo tako ćete dobiti najvjerniji doživljaj onoga što se nedavne subote na samom početku prosinca događalo u zagrebačkom centru kada su se po treći put spojile domaće dizajnerske snage, Grazia i Westgate
Shopping City.
Ana Maria Ricov, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Luka Grubišić, Lei Lou by Aleksandra Dojčinović, Morana Krklec, Ivan Alduk, Igor Galaš, KLISAB, Jelena Holec, KRIE design by Kristina Burja, Ivana Janjić i Anthony Avangard redom su poznata domaća dizajnerska imena koja su se s gomilom dobre volje pod rukom i kojom kreativnom idejom u mislima prve subote u prosincu okupili ne bi li okitili
svoja božićna drvca. Osim što su nam pokazali svoje blagdanske vizije, i ovoga je puta svaki dizajner odabrao humanitarnu udrugu kojoj će se donirati novac nakon aukcije božićnog drvca. Rezultat je bilo jedno ugodno poslijepodne, gomila divnih i uistinu posebnih jelki i, nadamo se, isto toliko sretnih lišca po završetku humanitarne aukcije.

Limona na humanitarnoj božićnoj čaroliji uz Graziu

Limona na humanitarnoj božićnoj čaroliji uz Graziu

Limona je svojim novim okusima okrijepila brojne poznate dizajnere koji su kitili božićne jelke u Westgate shopping cityju na već tradicionalnom dizajnerskom kićenju Grazia Designer Christmas Trees. Najnoviji zimski okus Limona đumbir med ugrijao je atmosferu, ali i nepca svih prisutnih. Pikantnost đumbira i slatkoća meda uz svježinu limuna i limete savršen su spoj za hladnije dane. Osim uživanja u novoj Limoni, dizajneri su imali priliku izabrati svoj omiljeni okus blago gaziranog jedinstvenog pića kroz bogatu ponudu: Original, Menta ili Bazga. Uz Limonu kićenje božićnih drvca proteklo je u pravom predblagdanskom veselju!

Želite i vi sudjelovati? U nastavku pronađite koje su humanitarne udruge i zašto odabrali naši dizajneri, kao i podatke za donaciju!

Ana Maria Ricov – Sigurna kućica, Velika Gorica
IBAN: HR6723600001102587785
"Za humanitarnu akciju odabrala sam udrugu za pomoć napuštenim životinjama "Sigurna kućica". Veliki sam ljubitelj životinja i čini mi se da je pomoć za njih još uvijek na margini, a potpora im je prijeko potrebna"

Anthony Avangard – Azil za napuštene pse Udruga Pobjede, Osijek
IBAN: HR8823400091110405854
"Osječki Azil za napuštene pse Udruga Pobjede odabrao sam zbog empatije prema životinjama, a osječki jer sam svojedobno živio u Osijeku, pa su nostalgija i sjećanje odigrali svoje."

Ivana Janjić – Udruga Debra, Zagreb
IBAN: IBAN HR0323900011100984252
"Odabrala sam udrugu Debra zato da "dječica leptiri" dobiju potrebnu skrb jer zbog svoje bolesti možda nisu u mogućnosti ni osjetiti zagrljaj voljenih ovog Božića poput nas ostalih te kako bismo osvijestili da ta dječica osjećaju nama svakodnevne stvari i potrebna im je pomoć."

Ivan Alduk – Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo, Zagreb
IBAN: HR1123600001102382959
"Odabrao sam udrugu Indigo koja se brine za napuštene životinje i mislim da će im svaka donacija dobro doći. Sretni blagdani svima!"

KRIE Design by Kristina Burja – Crveni nosovi, Zagreb
IBAN: HR2524840081500186379
"Osim što mi je poslovno bitno napraviti sve kako bih radila u skladu s održivim razvojem i ekologijom, tako mi je privatno još bitnije da pokušam pomoći koliko mogu, da djeca žive bolje i kvalitetnije. Zato i ove godine želim podržati udrugu Crveni nosovi jer rade čuda i pomažu djeci kad im je najteže, u bolnicama dok su bolesni i daleko od obitelji. Unaprijed zahvaljujem onima koji će donirati."

Morana Krklec – Udruga Krijesnica, Zagreb
IBAN: HR3923600001101481616
"Udruga koju sam odabrala za donaciju je Krijesnica, udruga koja osigurava pomoć i potporu djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima. Situacije s kojima su ta djeca suočena u svojim malim životima su prestrašne, stoga je moj odabir udruge koja im pokušava olakšati te teške trenutke proizašao iz želje da im se barem malo pokuša olakšati borba koju vode."

Lei Lou by Aleksandra Dojčinović – Jak kao Jakov, Karlovac
IBAN: HR0324020061100596215
Za malog heroja Jakova Rubida prvi sam put čula kada je u javnost prije nekoliko godina izašla priča o njemu, kao o djetetu koje se s teškom dijagnozom nosilo s osmjehom na licu i velikom dozom optimizma. Iako je Jakovova životna priča imala tužan kraj, u naslijeđe je djeci koja se bore s istim problemom kao on ostavio udrugu Jak kao Jakov i poruku da nikad ne odustaju. Jaki Jakov ostao je živjeti kroz Udrugu, ali i prelijepu pjesmu grupe Connect, a za mene je ta životna borba bila i više no dovoljna inspiracija da svoju ovogodišnju Grazijinu  humanitarnu akciju posvetim upravo njemu.

Luka Grubišić – Dom za mlade Ivan Goran Kovačić, Zagreb
IBAN: HR0323900011100013767
"Izabrao sam Dom za mlade Ivan Goran Kovačić – srednjoškolska dob jer mislim da je izrazito bitno da i malo stariji dobiju pomoć i da ne ostanu zakinuti. U tom životnom razdoblju jako je bitno pomoći im kako bismo im osigurali vjetar u leđa prije polaska na fakultet. Uvijek se doniraju novci za djecu, a oni malo stariji dosta često ostanu zakinuti."

Jelena Holec – Dajmo im šansu – Daša, Osijek
IBAN: HR7223400091110773675
"Ove godine moj izbor je udruga "Dajmo im šansu – Daša". Naime, ona djeci s malignim i teškim bolestima, uz veliku financijsku i materijalnu pomoć u liječenju, pomaže i u ispunjenju dječjih sitnih radosti – od odlazaka na more, do poklanjanja pidžama s najdražim likom iz crtanog filma. Stoga, Božić je vrijeme kada su im donacije najpotrebnije kako bi za te malene junake odigrali veliku ulogu Djeda Božićnjaka."

Zoran Aragović – Udruga Šapica, Donja Bistra
IBAN: HR7323400091110646781
"Ove sezone odlučio sam da sva sredstva od naše pop art jelke idu Udruzi Šapica, koja se brine o napuštenim psima i koja ih pokušava udomiti u dobre ruke. Nažalost, sve češće svjedočimo napuštanju kućnih ljubimaca i psima lutalicama, pa je divno da postoje ovakve udruge koje im pomažu u liječenju, brizi i traženju toplog doma. Nadam se da će ovaj naš šareni i veseli bor pomoći u
prikupljanju sredstava i barem malo pomoći u njihovom daljnjem radu."

Igor Galaš – Palčić gore, Zagreb
IBAN: HR1723300031552050516

"Odabrao sam udrugu Palčić gore za male prerano rođene bebe jer je i moj braco prije četrdesetak godina također rođen kao Palčić i tada se nije uspio izboriti za život. Danas su mogućnosti puno veće, no opet im treba sva potrebna njega, tako da ću od srca sva sredstva donirati za njih u svoje ime i ime mame Marice i cijele naše obitelji... Na kićenju je bilo predivno i veselim se svim ovakvim
prekrasnim trenucima..."

KLISAB – Udruga Krijesnica, Zagreb
IBAN: HR3923600001101481616
"Humanitarna udruga za koju smo se odlučili je udruga Krijesnica, no odabirom bilo koje druge ne bismo pogriješili. Udruga Krijesnica pruža pomoć i podršku djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Mislimo da im je svaka pomoć dobrodošla i sretni smo ako smo im u mogućnosti pomoći."

08.12.2017. Tekst: PR Fotografija: Josip Krivačić