Iluzije u Zadru

Otvaranjem Muzeja iluzija, Zadar je dobio novi zabavni sadržaj namijenjen svim generacijama koji predstavlja zanimljivu nadopunu bogate turističke ponude grada

Novootvoreni zadarski Muzej iluzija posjetiteljima željnim dobre zabave nudi intrigantno vizualno, osjetilno i edukativno iskustvo s pregršt novih, još neviđenih iluzija. Fascinantni svijet iluzija koji ovaj muzej pruža posebno je osmišljen kako bi poljuljao povjerenje u osjetila posjetitelja te predstavlja mjesto koje donosi zabavu za sve generacije; djecu, roditelje, parove, djedove i bake kao i zanimljivu nadopunu turističke ponude grada.  

Prvi posjetitelji su tako imali prilike hrabro uskočiti u vrtlog iluzija u tunelu Vortex, koji je prvi tunel te vrste u ovom dijelu Europe. Vortex je iznenadio svakoga tko je pokušao proći kroz rotirajući cilindar u nastojanju da napravi sljedeći korak po potpuno ravnoj i stabilnoj površini.

Posjetitelje je oduševila i soba ogledala koja, zahvaljujući različitim oblicima i kutovima reflektiranja, izobličuje predmete i osobe koje zrcali, pružajući jedan nov i neobičan pogled na stvarnost. Novost u zadarskom Muzeju iluzija je i soba sa stolicom koja pokazuje koliko je zapravo nevjerojatna percepcija veličine osobe koju gledamo, ovisno o kontekstu koji nam sugeriraju predmeti oko nje, pa se tako osoba na stolici čini izuzetno malom s obzirom na druge ljude u prostoriji. Mnoge je u   djetinjstvo vratio i kaleidoskop čije su zaigrane uzorke, umjesto šarenih papirića i perli, činili sami posjetitelji. Okupljeni su se mogli okušati i u brojnim didaktičko-logičkim igračkama i zagonetkama koje su se pokazale itekako zahtjevnima za rješavanje, no istovremeno su pružile pregršt dobre zabave. 

Muzej iluzija u Zadru ove će sezone zasigurno postati jedno od najpopularnijih gradskih destinacija, a brojni će posjetitelji svoje doživljaje u Muzeju moći fotografirati i čak podijeliti na društvenim mrežama. Radno vrijeme muzeja je svaki dan od 9 do 24 sata.

13.06.2016. Tekst: PR Fotografija: PR