TRAVEL VODIČ: Istočni Tirol i priroda koja oduzima dah

Možete li zamisliti bolji izlet od onog u prirodu? I to u prirodu jednog od najljepših zelenih krajolika - istočnog Tirola! Prepunu zanimljivih lokacija i atrakcija, u tri nastavka vam predstavljamo susjedni nam turistički biser - Austriju!

@schultz-ski.at

Istočni Tirol najljepši je između Großglocknera i Dolomita. Nigdje drugdje nećete biti toliko blizu nebu, nigdje drugdje izvornost i suvremenost, jednostavnost i luksuz ne susreću se na takav blag i prirodan način, ispreplićući se umjesto da se međusobno isključe. U jednom trenutku zadovoljno se krijepite marendom iz ruksaka i pijete kristalno bistru vodu izravno iz potoka dok ste u planini, a već u slijedećem Vas tetoše kulinarskim užicima na razini gastronomskih zvjezdica uz plemenito vino. Sve to okrunjeno je gostoprimstvom koje dolazi iz srca.

@schultz-ski.at

Gradonna: selo u podnožju Großglocknera

U općini Kals podno Großglocknera alpinisti zanesenjaci okupljali su se već prije više od 200 godina. Privučeni Großglocknerom, najvišeg vrha Austrije. Mit brda visokog 3798 metara danas je jednako živ kao i nekoć te očarava i ljude koji ne planinare. Ovdje, u ovom tirolskom planinskom selu, nalazi se Gradonna Mountain Resort. Posebno nije samo selo, već i sam resort. Osjetit ćete to najkasnije kada uđete u predvorje koje miriši po švicarskom boru. Poput amfiteatra za ljude u potrazi za odmorom, predivno smještenog u prirodu od koje zastaje dah. Mjesto na kojem možete prebaciti na nižu brzinu i potpuno se posvetiti sebi. Prije doručka susrest ćete već goste dobre volje koji svoj dan započinju u vanjskom bazenu ili skokom u osvježavajuće jezerce. Švedski stol za doručak vrhunski je pripremljen i nudi mnoge specijalitete regije. Dobro okrijepljeni možete krenuti u brda, u šetnju ili opušteno se uz knjigu sunčati na ležaju u wellnessu.

@schultz-ski.at

Pobornici održivosti po uvjerenju

Nisu samo okolne livade i šume zelene, zelena je i sama Gradonna. Srce resorta kuca održivo. Ne uz prijeteći prst, već iz dubokog uvjerenja. Luksuzan odmor susreće se s uživanjem u prirodi – vizija budućnosti koja je provedena u djelo i više puta nagrađivana. Među ostalim i nagradom Green Luxury Award, Tirolskom nagradom za gradnju drvom ili kao Vodeći europski zeleni resort. Hotel s četiri zvjezdice superior koncipiran je kao moderno planinsko selo na 1350 metara nadmorske visine. Sam hotel predstavlja središte oko kojeg se nalazi 41 razbacanih planinskih koliba s do 120 m² površine. U drvu, kubističkog dizajna umjesto u narodnjačkom stilu, bez automobila.

Nacionalni park Hohe Tauern: Najveće zaštićeno područje u Alpama

Gradonna je okružena Nacionalnim parkom Hohe Tauern, najvećim zaštićenim područjem u Alpama. Vrhovi viši od tri tisuće metara ovdje se penju u nebo. Netaknuta divljina planinskog svijeta očaravajuća je. Uz nešto sreće susrest ćete i „veliku petorku“ ovdašnjeg životinjskog svijeta: kozoroge, divokoze, kostoberinu, surog orla i svisca.

Dolomiten Residenz Sillian: Mjesto pod suncem

Selo Sillian nalazi se u dolini Hochpustertal i na jugu graniči sa susjednom autonomnom regijom Južni Tirol. Osjetit ćete to jer ćete ovdje, okruženi jedinstvenim planinskim svijetom Dolomita, prilikom sporta i opuštanja uživati u posebno velikom broju sunčanih sati. Alpski stil života karakterizira sobe i apartmane hotela Dolomitenresidenz. Drvo, koža, prirodan kamen i ručno izrađeni detalji stvaraju domaći ugođaj življenja okrenutog prirodi. U središtu gurmanskih menija i tematskih švedskih stolova stoje neobične delicije i specijaliteti istočnog Tirola. Izabrani, prirodni sastojci i pomna priprema čuvaju cjelovit okus.

Akcija i opuštanje: Wellness za cijelu obitelj

Mjesto pod suncem je kao stvoreno za relaksaciju s cijelom obitelji. U hotelu Dolomiten Residenz Sillian to će Vam uspjeti bez po muke, na superior razini. Zabava za djecu i opuštanje za roditelje – ovdje to ide rukom pod ruku. Djeca starija od tri godine zajedno će se zabaviti uz stručnu pratnju u Häppi-Päpi-Mini-klubu, a za tinejdžere postoji poseban program. Djeci na raspolaganju stoji poseban zatvoreni bazen s ogromnim toboganom, dok će roditelji uživati u wellness programu.

Uživanje u sportu sa širokim pogledom

Za bicikliste rekreativce neposredno iza hotela proteže se biciklistička staza Drau. Biciklom u bepslatnom najmu odavde možete krenuti u sunčani grad Lienz. Ruta uz poneku strminu vodi dobro izgrađenom stazom. Vratiti se možete opušteno vlakom, zajedno s biciklom. Visoko ćete se popeti planinarenjem i brdskim biciklom u Dolomitima oko Lienza i Sextena (Sesto). Ubrzanja će biti na rafting turi u čistoj, hladnoj riječnoj vodi. Ljubitelje golfa očarat će prirodna kulisa u Dolomiten Golf Clubu Lienz, udaljenog oko 20 minuta od hotela. Vrhunski teren s 27 rupa ubraja se među najljepše u Austriji. Između planina Hohe Tauern i Dolomita regija Istočnog Tirola diči se raznolikošću povezanom s prirodom i cijelom svojom raskoši. Užitak za sva čula: Gledajte, slušajte, osjetite, onjušite i okusite uz punu predanost. Odmor od svakodnevice počinje s prvim trenutkom.

Sve informacije pronađite www.austria.info.

17.04.2018. Tekst: PR Fotografija: PR