5 skandinavskih brendova koji će postati dio vaše garderobe

Skandinavski stil je dugo vremena bio sinonim za jednostavan kroj, fine linije i akromatske nijanse. Štoviše, pomalo i androgine modele komada. No, od vremena danskog brenda Ganni, stvari se polako mijenjaju. Sada se i tamo mogu vidjeti odvažni printevi, eklektični uzorci i oblici i neobični materijali. Nudi se mnogo više od minimalizma. Koji su to skandinavski brendovi koji vam nude baš to a za koje možda niste čuli? Ovo je naših 5 favorita!​

By Timo

Ne samo da će se tu naći mnogo hommagea 70-ima, godinama koje su i dalje hit u modnom svijetu, već je ovaj brend zapeo za oko mnogim fashion ikonama poput Kate Middletton. Ali ono što ga posebno uzdiže za ljestvicu iznad jest činjenica da koriste samo super dugotrajne materijale kako bi time doprinijeli smanjivanju otpada!

Stine Goya

Od toga da je bila studentica Central St. Martins, model ili modna urednica, Stine Goya je vidjela modnu industriju iz gotovo svakog kutka. Ali posljednjih deset godina, fokusirana je samo na razvijanje svoje modne linije, a mi ju maksimalno podržavamo! Samo ovlaš pogledajte njezine modele, razmišljat ćete kao i mi, ali i vidjeti da se radi o brendu koji se nikako ne uklapa u minimalistički pojam skandinavskog stila.

Fall Winter Spring Summer

… poznat i pod akronimom FWSS, Fall Winter Spring Summer je predstavnik norveškog dizajna. Njihov stil je odista eklektičan, od igre s grafikama, do finih linija ili udobnih pulovera klasičnog dizajna. U prijevodu: kod ovog brenda možete naći sve što vam je potrebno.

Veronica B. Vallenes

Jednostavan dizajn, naglašene siluete ali sve to upakirano u kolekciju koja prije svega izgleda beskonačo chic! No ono što je nama zapelo za oko su njezine haljine: bilo da se radi o večernjem ili svakodnevnom casual modelu, jedno je sigurno - uvijek će privući pažnju.

Lovechild 1979

Zaigrana estetika koja je obgrlila statement uzorke, snažni, predimenzionirani oblici i zabavni i humoristični slogani. Tako bismo nekako opisali ovaj brend čije već ime govori da se radi o brendu u čiju ćete se energiju i estetiku zaljubiti!

18.03.2018. Tekst: Grazia Fotografija: PR