5 modnih gafova koje morate ubuduće izbjegavati

Recite im - nikad više!

Postoji bezbroj stvari koje možete učiniti da podignete svoj stil, ali i one, koje nam se čine tako sitnima, ali ga totalno unište. I bez obzira kako odjeća koju nosite bila savršena, dojam će izostati. A baš šteta, zar ne? 
Donosimo vam 5 pogrešaka koje mogu uništiti sav vaš trud koji ste uložili u odijevanje, zajedno s rješenjima za svaku od njih, a bilo bi super kada biste ih imali na umu svaki put kada se odijevate i provjerite je li sve OK. 


1. Loše iskombiniran accessories 

Možda vam se čini da nitko neće primijetiti da vam torba, remen, nakit i cipele svaki vode svoju politiku, ali oštrom oku modnih sudaca to će prvo upasti u oči. Pritom ne mislimo da vam torba i cipele moraju biti od istih materijala i u istoj nijansi, naprotiv, ali da su međusobno usklađeni, a također i usklađeni s ostatkom vašeg outfita. 

2. Nabori na odjeći

Bez obzira koliko vaša haljina, košulja ili hlače predivni bili, ako su izgužvani, neće proći. Nikada. Odvojite uvijek vremena da provjerite je li vam odjeća ispeglana. Mrzite peglati? Isprobajte nove parne uređaje koji će vam omogućiti da ispravite odjeću u čas posla. 

Philips, aparat za glačanje na paru, 579 kn

3. Mrlje od šminke

Koliko vam se puta dogodilo ovo u životu - našminkali ste se, uredili frizuru i još se trebate samo obući i izjuriti na posao, ali dok ste navlačilii majicu, na njoj je ostao trag pudera? Milijun? I nama. Zato u svoje spremanje uvedite obrnut proces - odjenite se pa se tek onda šminkajte - a preko odjeće navucite neku staru majicu ili kućni ogrtač dok se šminkate.  


4. Vire vam naramenice grudnjaka

Ovo je veliki modni NE - i lako ćete ga izbjeći. Ta vaša predivna haljina u koju ste prilično uložili ne mora biti uništena izvirujućim naramenicama. Uvijek kad se odijevate provjerite vire li vam naramenice i imajte barem jedan grudnjak bez njih koji možete nositi na puno svoje garderobe. 

Oysho, prijanjajući grudnjak, 199 kn

5. Potpetice su vam izgrebane 

Da, mi smo suvremene cure koje voze i to je super, ali ima li gore za naše potpetice od davanja gasa? Teško. I na ovo nisu otporne ni najskuplje i najkvalitetnije cipele. Zato svaki put kad sjedate za volan, ili se preobujte u neke cipele koje vam više nisu tako važne, ili nabavite zaštitu poput ove: 

Zaštita cipela na petu na5u, 149 kn

09.07.2017. Tekst: Grazia.hr Fotografija: Getty Images, PR