Ana Maria Ricov po prvi put predstavlja bridal kolekciju

Poznata dizajnerica Ana Maria Ricov, koja modnu publiku osvaja svojim unikatnim komadima, koji oduševljavaju svojom opuštenom elegancijom, po prvi put se okusila u bridal kolekciji koja na prvi pogled predstavlja sve ono što njen dizajn je: originalan, neopterećen modnim trendovima, elegantan i ženstven na jedan posve drugačiji način

Upravo takvoj mladenki se uspješna obraća Ana Maria Ricov. A za svoju novu modnu priču upravo je odabrala jednu takvu djevojku - poznatu modnu novinarku i blogericu Anu Bacinger koja od glave do pete utjelovljuje njenu viziju mladenke koju je u novoj kampanji oživjela fotografkinja Doris Fatur, dok je za make up bila zadužena Petra Sever, a za frizuru Katica Topčić.

AMR vjenčanica se bazira na ležernom, funkcionalnom te vizualno atraktivnom pristupu koji se odlično uklapa u neformalna i netradicionalna vjenčanja opuštene atmosfere. Kreativna ideja je haljinom dati osjećaj nesputanosti i slobode, a opet ostaviti dojam posebnosti i elegancije.
“Bridal kolekcija nastala je vrlo spontano, a ponajviše kao slijed želja mojih vjernih klijentica koje bi nerijetko tražile da im u svom duhu stvaranja osmislim vjenčanicu. Stoga je uz najiskrenije namjere nastala ova bridal kolekcija koja je osmišljena za moje drage suvremene, samouvjerene i moderne žene koje teže suptilnom i nenametljivom stilu”, naglašava Ana Maria Ricov.

Dizajnerica naglašava kako se svojom prvom bridal kolekcijom htjela odmaknuti od standardne princess forme s puno tila koja često sa sobom nosi poteškoće prilikom samog kretanja. Fokus je stoga stavljen na jednostavnu formu, fine i elegantne tkanine te vještu i preciznu izradu. Bijeli i srebrni komadi asimetričnog i lepršavog kroja s decentnim crnim akcentima uvode u jednu sasvim novu dimenziju razigranog i nepretencioznog glamura. U kolekciji se mogu pronaći potpuno minimalistički modeli, koji imaju naglasak na kroju i zanimljivoj tkanini, te oni kompleksnijeg i slojevitog kroja koji sugeriraju promjenjivu i lepršavu formu. Kroz modele se protežu najfinija reljefna prozračna svila, makrame čipka, viskozni žoržet te svileni organdi.

Unatoč najfinijem materijalu, preciznoj ručnoj izradi i custom made pristupu, dizajnerica je htjela svoje vjenčanice učiniti pristupnima svih mladenkama te je sukladno tomu kreirala i cijene koje se kreću od 2.500 kn do 5.500 kn.

Novu bridal kolekciju potražite u AMR showroomu na adresi (Vodnikova 8, Zagreb /11:00-18:00) ili naručiti putem službene web stranice ili Facebook stranice  ili
Instagram profila 
Foto: Doris Fatur
Model: Ana Bacinger / Little Fashion Paradise / Little Wedding Paradise
Make up: Petra Sever
Kosa: Katica Topčić (Kevin Murphy)

28.02.2018. Tekst: PR Fotografija: Doris Fatur