Genijalan savjet francuske modne ikone o tome kako da vas odjeća ne postara

Inès de la Fressange, autorica uspješnice Parisian Chic, u svojoj najnovijoj knjizi odaje tajnu u kojoj ćete vječno izgledati mlado 

Kad je riječ o stilu, ona je nepogrešiva. Inès de la Fressange, 59-godišnja francuska dizajnerica, model, spisateljica i modna ikona objavila je svoju novu knjigu The Parisian Chic Look Book: What Should I Wear Today?, nakon što je 2011. postignula golem uspjeh sa svojom prvom, proslavljenom Parisian Chic.
​Posebno nas je zanimalo što ima za reći o tome kako da vas odjeća ne postara jer njezin stil uvijek je prilagođen njezinim godinama, a ipak uvijek odašilje i tako mladenačku vibru.
​Tako je, željeli smo njezin savjet koji vrijedi za cijeli život. 

De la Fressange je tako otkrila da s godinama žene trebaju naučiti balansirati sa skupim i povoljnijim komadima: 
"Kad uđete u godine, to ne znači da želite izgledati kao opatica, ali ni kao tinejdžerica. Ipak, primijetila sam da žene mojih godina nikad ne uđu u trgovine poput Urban Outfittersa ili Topshopa i kupe običnu majicu. Odlaze samo u one skuplje trgovine koje su 'prilagođene' njihovoj dobi. A to je greška. Ako nosite samo skupu odjeću, to će samo učiniti da izgledate starije" 

Francuska modna ikona kaže da put do savršenog stila nije u najskupljim, sofisticiranim komadima, već u miješanju casual, jednostavnih komada s onim otmjenijim i finijim, inače ćete izgledati presofisticirano, što će vam samo dodati godine, a oduzeti ležernost.
Sve je u elementu iznenađenja i dodavanju svog osobnog toucha stilu nasuprot kupovini svega što ste od glave do pete vidjeli na lutki u izlogu. 
Ovo je tako oslobađajuće, Inès...

18.05.2017. Tekst: Grazia.hr Fotografija: Getty images