Kako najbolje iskoristiti ljetna sniženja

Izvucite maksimum koristi od rasprodaja uz ovih 6 pravila pametnog shoppinga

Prije nego se zaputite u shopping centre iskoristiti sve pogodnosti ljetnih rasprodaja, preporučamo vam da pročitate ovih šest pravila pametne kupovine:


Pravilo 1

Ne dajte da vas sniženja zavedu - koliko god cijene bile primamljive, ništa nije jeftino ako će samo zauzimati mjesto u vašem ormaru. Zamislite, jedno britansko istraživanje pokazuje da kupci posjeduju, ali ne nose kupljenu odjeću koju su ukupno platili 30 milijardi funti. Kakvo bacanje novca! 


Pravilo 2

Budite mudar investitor - sada već sigurno imate dovoljno odjeće za ovu sezonu pa razmislite što stiže sljedeće. Što biste mogli povoljno kupiti sada i nositi na jesen i zimu?  Klasični sakoi i hlače, veste, kvalitetna sportska odjeća... to vam sve može biti dobra investicija, ali, ponavljamo, samo ako vam se sviđa. I dobro još jednom razmislite što vam doista treba. 


Pravilo 3

Nemojte kupovati ništa što ne možete nositi uz nešto što već imate. Ako kupujete neku stvar i onda ponovno idete kupiti nešto što možete nositi uz to, vjerojatno vaša kupovina neće imati više tako povoljnu računicu.  

Pravilo 4

Razmislite očekuju li vas u ostatku godine neki važni, glamurozniji događaji - nečije vjenčanje, promocije, glamurozan party... Ljetna sniženja su posebno dobra prilika za kupovinu svečanijih haljina - i ne samo što ćete uštedjeti novac, već ćete i izbjeći paniku kupovine u zadnji trenutak uoči vama važnog događaja. 


Pravilo 5

Dobro razgledajte robu prije nego je kupite i procijenite njezinu kvalitetu. Ovo je ipak odjeća koja je pola godine ležala u nekom skladištu i moguće je da je poderana, oštećena, ima mrlje koje se ne daju ukloniti... A vaš novac nije s greškom. 


Pravilo 6

Ne kupujte ništa što vam dobro ne pristaje s namjerom da ćete odnijeti krojačici da vam popravi, ili još gore, s namjerom da ćete se stesati.  Riskirate da vam se neće dati paziti na prehranu, vježbati ili da krojačica neće dobro obaviti posao. Kad kupujete na sniženju, kupujte kao da keširate punu cijenu.  

19.06.2017. Tekst: Grazia.hr Fotografija: Thinkstock