Ljepota Sicilije uhvaćena u divnoj kolekciji nakita

Za sve koji uživaju u putovanjima i upoznavanju zanimljivih kultura, nova FREYWILLE kolekcija Vibrant Sicily bit će divan podsjetnik na prelijepe talijanske pejzaže, a posebno na očaravajuću umjetnost i baštinu, bojama okupane Sicilije. 

 Razigrani dizajn i mozaični detalji prelijepog nakita, nadahnuti originalnom vještinom sicilijanskih majstora  i umjetničkim djelom poznatim kao „Carretto Sicilano“, kroz niz ekspresivnih nijansi i svjetlucavih tonova  utjelovljuju posebnu priču o tradiciji  i strasti. „Carretto Sicilano“  su  vučna, drvena kolica, umjetnički ukrašena  detaljnim rezbarenjem  i kompleksnim bojanjem drveta. Ovaj živopisni, folklorni simbol Sicilije „rođen“ je u 19.stoljeću kada su ih seljaci koristili upregnute za konja ili magarca za prijevoz leda, kamenja ili voća.  Izrada i ukrašavanje kolica podrazumijeva mjesece složenog, ručnog rada,  posebno znanje te vještine graviranja i oslikavanja. Kroz jarke boje i raskošne motive, na tom jedinstvenom umjetničkom djelu, oživljavale su se scene svakodnevnog života ili pak maštovita, mitološka bića.  Danas su „Carretto Sicilano“   autohtono i kulturno nasljeđe Sicilije, a mogu se vidjeti tijekom lokalnih svečanosti ili parada, te su nezaobilazni sicilijanski suvenir.

REYWILLE dizajn Vibrant Sicily slavi osjećaj punine života kroz prepoznatljive boje Sicilije: crvenu , plavu, žutu i bijelu.  Upečatljiva paleta u harmoničnoj kompoziciji iscrtava očaravajuće simbole poput  cvijeća, sunčevih zraka, kružnica i kvadratića. Značenje motiva veže se uz simboliku Mjeseca i Sunca kao  kraljevskog para  za mir, obnovu i život, a u crvenim i žutim nijansama  treperi  Trinacria, grčko ime za Siciliju radi karakterističnog trokutastog oblika poput antičke zvijezde. Nova FREYWILLE kolekcija nakita dostupna je i u zagrebačkom butiku, Preradovićeva 2 ili možete posjetiti FREYWILLE Online butik.

22.09.2017. Tekst: PR Fotografija: PR