Očekuje li Vivienne Westwood tužba za plagiranje

Iako je revija Andreas Kronthaler za Vivienne Westwood u Parizu protekla uz mnoštvo odobravanja i pozitivnih emocija, ipak nije sve proteklo u savršenom tonu. Jedna majica je probudila lavinu komentara, i to do mjere da se već danas Vivienne oglasila na Instagramu sa službenom isprikom

Radi se o majici na kojoj piše “We do big sizes! 2XL, 3XL, 4XL, 5XL!!!! We do very small sizes!!!!” a koja je u originalu obični bijeli t-shirt s natpisom, dok je kod Vivienne na reviji bila “obogaćena” dodatnim printevima i detaljima u stilu Vivienne Westwood modne kuće. Naravno, s obzirom da se radi o gotovo identičnim majicama, mnogi su odmah reagirali i pozvali se na Louise Gray i Rottingdean Bazzar kao vlasnike ovog dizajna. No, nisu niti slutili da kuća Vivienne Westwood nije niti zatražila dopuštenje korištenja nijihovog dizajna. Očekivano, Vivienne Westwood nije ništa drugo preostalo nego li priznati grešku. “Dragi @louisegray__ i @rottingdeanbazaar. Žao nam je. Korištenje vaše grafike na našim majicama je samo imao u cilju da oda počast vašem radu. Toliko smo bili u strci pred reviju da smo zaboravili kontaktirati vas za dopuštenje. Iskreno nam je žao zbog ovoga i želimo vam se odužiti.”

Iako zvuči kao vrlo dirljiva isprike, mnogi njezini fanovi nisu povjerovali da se radilo o nenamjernoj grešci i velika većina njih javno obznanjuje svoje razočarenje i nezadovoljstvo. Što su joj dizajneri odgovorili, još nije poznato.

04.03.2018. Tekst: Grazia Fotografija: Instagram/@viviennewestwood