Ove tajne stilista vrijedi isprobati

Čak i najmanji potezi mogu učiniti da vaš outfit ostavlja sasvim drugačiji dojam. Evo na što modni stilisti uvijek paze

1. Svatko ima svoju visinu potpetice
Što višu petu nosite, izgledat ćete vitkije. Zato nađite savršenu potpeticu – u kojoj ćete izgledati vitkije, ali u kojoj se nećete mučiti dok hodate.

2. Postignite savršen oblik
Potrudite se odjećom dobiti što ljepši oblik tijela. Ženama koje imaju široka ramena dobro stoje majice s dubokim V-izrezom. Što je izrez dublji, ramena će izgledati uža.

3. Prikrijte mane

Ako niste ludi za svojim nogama, nemojte privlačiti pažnju noseći svijetle hlače ili mini-suknje. Uvijek vam ostaju midi-suknje i one do poda. Ako ne želite istaknuti trbuh, ne nosite uske majice. 

4. Naučite koristiti modne detalje
​Modni detalji kao što su moderne marame i nakit mogu dati svježinu i posebnost svakoj kombinaciji, ali većina žena ih ne nosi. Vi počnite. 

5. Kupujte na kraju sezone
Obična crna majica uvijek je “in”, baš kao i klasične crne hlače i džemperi, pa ih kupujte na sniženju.

​6. Trendovi do određene mjere
Nemojte slijepo pratiti modu. Ako vam odjeća koja je “in” ne pristaje ili nije prikladna vašim godinama, jednostavno zaboravite na nju.

7. Ne štedite
Uložite u crne hlače, bijelu košulju i crnu suknju. S obzirom da ti osnovni komadi odjeće mogu izgledati odlično u različitim prilikama, važno je da vam stoje savršeno.

8. Odaberite svoju veličinu
Mnoge žene kupuju odjeću koja im je prevelika nadajući se da će tako sakriti svoje mane, a zapravo ih tako samo naglase. Kupujte odjeću u svojoj veličini. 

11.03.2017. Tekst: Grazia.hr Fotografija: Getty images