Retinolsko ulje: najnovija zvijezda kozmetičke industrije

Upoznajte preparat koji ima sva anti-age svojstva retinola, ali ne iritira kožu

Sigurno ste već puno toga pročitali o retinolu, derivatu vitamina A kojeg obožavaju dermatolozi i za koji postoje brojni znanstveni dokazi da djeluje pomlađujuće na kožu. No, ako ste ikada probali kremu s retinolom, onda znate upotreba retinola nije nimalo jednostavna. 

Prvo, retinol trebate tjednima nanositi svaki treći dan, točno 15 minuta prije hidratantne kreme kako bi vam se koža naviknula na njega. A onda se vrlo često zna dogoditi da vam od njega koža preburno reagira, u vidu crvenila ili prišteva...
No, sada su se pojavila retinolska ulja koja obećavaju sva dobra svojstva retinola, ali bez njegovog iritantnog učinka na kožu.  

111 Skin - retinolsko ulje

Dermatologinja s Yalea i kozmetički guru, Mona Gohara, objasnila je o čemu se radi:
“Retinolska ulja na puno nježniji, elegantniji i manje iritantan način dopremaju retinol u vašu kožu. U hijerarhiji hidratantnih sastojaka, ulja su na samom vrhu, a osim toga, ona su najbolji sastojak za popravljanje zaštitne barijere kože. Zato je retinolsko ulje odličan izbor za sve ljude sa suhom i osjetljivom kožom".

Ewer, ulje za obnovu stanica s retinolom

Baš kao i sa kremama, s retinolskim uljem počnite polako dok ne vidite da vam se koža navikava na njega. I, osnovno pravilo, budite dosljedni. Ako ga redovito koristite, u roku od tri mjeseca možete primijetiti zaglađeniju kožu, manje pore i smanjene bore.
Koristite ga navečer, a po danu nosite uvijek kremu s SPF-om.  

Ren, koncentrirano ulje s bio retinoidom

15.05.2017. Tekst: Grazia.hr Fotografija: Getty Images, PR