Sutra se otvara 'Garderoba'!

U petak, 21. travnja u Martićevoj 17, svoja vrata otvara Garderoba. Riječ je o konceptualnom dućanu koji u Zagreb dovodi skandinavsku modu

Najveći danski modni klasik - By Malene Birger, zatim Baum und Pferdgarten i Rodebjer – neki su od brendova koji će zastupati skandi-stil u Garderobi, dok će publika imati i ekskluzivnu priliku uživo vidjeti cjelovite kolekcije hrvatske dizajnerice Ivane Omazić. Njihova atraktivnost ne leži u imidžu brenda, već je naglasak na estetici, kvalitetnim materijalima i višefunkcionalnom dizajnu namijenjenom ženama od adolescentske dobi do zrelih godina, a kojeg si većina može priuštiti.

Dizajn Garderobe prenosi filozofiju slow-shoppinga, inovativanog modela kupnje kojeg vlasnica Ana Ivančić dovodi u Zagreb, kao vrsna poznavateljica i korisnica skandinavske mode te uspješna poslovna menadžerica. Okosnicu interijera showrooma, čiji dizajn potpisuju arhitekti iz studija Biro, čini dizajn tri atraktivne garderobe u formi svojevrsnih prostornih atrakcija koje afirmiraju ležerno isprobavanje kolekcija, potpomognuto namjenski dizajniranim namještajem od Grupe. 

Projektirano je komforno i prostrano okrilje garderobe u kojima žene mogu opušteno isprobavati odjeću, odvojene otmjenim zastorima, sa savjetom stilista na dohvat ruke. Pristupačnost i spontanost Garderobe prepoznaje se već i u samom vizualnom identitetu koji prenosi razigranu krivulju impresivnih zastora s garderoba, interpretirajući ujedno i mekano savijanje tkanine na suknjama i haljinama - dizajn iza kojeg stoji grafička dizajnerica, Lana Cavar, koja u svom portfoliju ima suradnju s modnim imenima poput Rei Kawakubo / Commes De Garçons a trenutno radi na velikoj izložbi mode za njujoršku MoMA-u. 

Ana Ivančić i njezin kreativni tim

Garderoba će na raspolaganju imati cjelovite kolekcije By Malene Birger, Baum und Pferdgarten i Rodebjer tek od kolekcije za Jesen/Zimu 2017/2018, kada će im se pridružiti i Ganni te Designers Remix. Sada se Garderoba otvara s nešto ograničenijim brojem komada iz kolekcija By Malene Birger, Baum und Pferdgarten i Rodebjer za Proljeće/Ljeto 2017 jer je sam projekt započet krajem 2016. godine, dok se je glavni buying za sezonu Proljeće/Ljeto održao još u kolovozu 2016. godine.   

Rodebjer

Od svibnja će u Garderobi biti zastupljena i Pre-Fall kolekcija nakita švedske dizajnerice Cornelie Webb, izrazito ergonomičan nakit koji bi po svojoj estetici trebao zainteresirati žene koje vole decentno ukrašavanje, ali i ljubiteljice nešto bogatijeg stila. Njezina Pre-Fall kolekcija se bazira na biserima, srebru i pozlaćenom srebru s biserima, dok će jesensko-zimska kolekcija biti ekspresivnijeg karaktera zasnovana na granitu i tamnim biserima.

Ivana Omazić

20.04.2017. Tekst: PR Fotografija: PR