Završna večer BIPA FASHION.HR-a

Posljednjeg dana modnog događanja na Zagrebačkom velesajmu svoje je kolekcije predstavilo sedam dizajnerskih imena. Večer je otvorio Ivica Skoko, a svoje su kolekcije predstavili i Ana Maria Ricov, Morana Krklec, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Marina Design i Coded Edge. 18. sezonu BIPA FASHION.HR-a zatvorio je sjajni IK studio Ivice Klarića. 

Večer je otvorio Ivica Skoko te u svom prepoznatljivom stilu predstavio kolekciju glamuroznih večernjih haljina, ali i koktel haljina, bluzi i maxi suknji koje glorificiraju ženstvenost te ponovno oduševio ljubiteljice nježnije mode. Ana Maria Ricov prikazala je kolekciju inspiriranu oceanom kojom dominiraju tonovi tamno plave i crne, a elementi zelenih tonova pojavljuju se u detaljima. Prikazana linija bazira se na jednostavnoj čistoj formi i slojevitosti uz kombinaciju grubih i sjajnih te transparentnih tkanina kojom se postiže dinamičnost. Morana Krklec i s novom je kolekcijom dosljedna svom minimalističkom skulpturalnom pristupu odijevanju uz potpunu dominaciju crne. Oštre linije stvaraju krute i stroge forme, no bez obzira na to, kolekcija je vrlo nosiva i prilagodljiva ženi koja ima specifičan estetiziran pristup odjeći. BiteMyStyle by Zoran Aragović predstavio je kolekciju PASTelle koja odiše romantikom, a nadopunjena je mini linijom unikatnog naikita kojeg potpisuje mlada dizajnerica Vesna Kutnjak. Kolekcijom dominiraju baloneri izrađeni od tkanina bogatih tekstura s naglašenim volumenom te suknje midi dužine koje su kombinirane s kratkim jaknama ili crop topovima. Sjajna Marina Design inspirirala se idejom neo-punka kao slobodnijeg, jasnijeg stava prema životu. Osnova kolekcije je slobodniji i eksperimentalniji pristup u kombniniranju modela i krojeva, a kombinacijom boja i detalja vizualno je naglašen grafizam pop-arta. Modne detalje poput eklektičnih torbica oko struka i ovog puta potpisuje brend Ruke by Marija Ivanković. Središnja inspiracija ovosezonske Coded Edge kolekcije je eklektična struja svijesti, svojevrsni kolaž raznolikih utjecaja na kraju podređenih utabanoj estetici brenda. U kolekciji su korišteni većinom prirodni materijali - keper i jersey te mješavina lana i pamuka, a grafičkim kombiniranjem umjetne kože i baznog materijala, i ove je sezone Coded Edge osmislio svoj unikatni tekstil. Posljednju večer zatvorio je vladar domaće muške scene, Ivica Klarić koji je predstavio kolekciju u suradnji sa Samsungom. Kolekcija je posvećena modernom dandy muškarcu, a da odijela mogu biti udobna, razigrana, obogaćena detaljima pokazao je Klarić koristeći najfinije materijale i kombinirajući brojne uzorke od sitno kariranog do velikih pruga i uzorka riblje kosti. Kolekciju je upotpunio i kišobranima koje je po njegovom dizajnu izradila tvrtka Hrvatski kišobran. Domaći dizajn i vrhunska izrada odličan su spoj, a kišobrani su se pokazali korisnima i publici kad su uslijed grmljavine na defileu po pisti počele padati kapi kiše čime je završen još jedan BIPA FASHION.HR.

Ivica Skoko

Ana Maria Ricov

Morana Krklec

BiteMyStyle by Zoran Aragović

Marina Design

Coded Edge

IK studio

Svoje omiljene dizajnere i posljednje su večeri iz prvih redova podržala brojna poznata lica - Mirna Medaković, Borut Mihalić, Nenad Korkut, Anđa Marić, Petar Trbović, Marko Tolja, Sara Renar, Antonija Matković Šerić, Ankica Dobrić, Andrea Andrassy, Mirjana Mikulec, Saša Kopljar, Tihana Harapin Zalepugin, Miran Kurspahić i mnogi drugi. 

Sara Renar / Antonija Matković Šerić / Borut Mihalić / Anđa Marić

22.03.2015. Tekst: Press Fotografija: Press