Idemo na 'Put oko svijeta u osamdeset dana'

Izazova prikazivanja nevjerojatnih zemalja, gradova, situacija i odnosa prihvatio se vrhunski autorski tim predvođen redateljem Matjažem Pograjcom koji je i sam na svom kazališnom putu već proputovao oko 250 gradova, 36 država i 5 kontinenata 

Hrvatska drama spremna je za novu premijeru, ovaj put vodi vas na „Put oko svijeta u osamdeset dana”!
U HKD-u na Sušaku pustolovni će roman Julesa Vernea sa svim likovima i egzotičnim mjestima prvi put oživjeti na premijeri u subotu 11. veljače u 19:30 sati.

„Naša predstava lako prelazi različite žanrove, od mime, burleske, cirkusa, mjuzikla, dramskog i fizičkog teatra do filma i lutkarstva”, kaže redatelj i postavlja pitanje: „Usprkos tehnologiji koja nas grabi za vrat, imamo li još dovoljno srca za pustolovinu zvanu ljubav?” 

Glumci koji će donijeti najmanje po jednu i najviše po sedam uloga unatoč svim vremenskim nepogodama, navalama Indijanaca, brodolomima, iskliznućima vlakova i neočekivanim kašnjenjima su Jurica Marčec, Jerko Marčić, Anastazija Balaž, Nika Ivančić, Sabina Salamon, Jelena Lopatić i Nikola Nedić. Sve to zbog oklade. Ili možda ipak – zbog ljubavi. 

Reprize predstave su svaki dan od 13. do 18. veljače u HKD-u na Sušaku. 

08.02.2017. Tekst: PR Fotografija: PR