Kakva poslastica! Izložba Vaska Lipovca u Splitu

Izložba More ljudi i obale otvara se u petak, 19. svibnja u hotelu Le Méridien Lav i možete je pogledati do 1. listopada 2017.

Umjetnost i autentičnost oduvijek su privlačili pažnju i ostavljali u naslijeđe djela neprocjenjive vrijednosti. A da hrvatska scena po pitanju vrsnih umjetnika nimalo ne zaostaje za svjetskom dokazuje nova izložba Vaska Lipovca, koji na jednom mjestu objedinjuje tradiciju i suvremenost u svom prepoznatljivom izričaju.

​Izložba, koja će se moći pogledati od 19. svibnja do 1. listopada u foajeu hotela  Le Méridien Lav Split, donosi elemente Dalmacije i mediterana, prepoznatljive boje i pejzaže te zaziva da ju doživite ne samo osjetom vida, nego i vlastitom maštom. 

"I ova izložba nije tek pokazna vježba Lipovčeve ikonografije Dalmacije i mediterana već i pametan zbir krajputaša ključnih Vaskovih stilskih mijena i čudesnog puta od geometrijskih redukcija i minimalizma ka „deskripciji“ i figurativnoj stilizaciji. Čak i začetaka erotskog ciklusa koji je prošao dugačak put od geometrije obnaženih „valjaka“ i „kugli“, antropomorfnih „cona“ do prepletenih kuglasto-putenih volumena koji su u kasnijim fazama dobili i jasne fizionomije. 
Kao simboli jednog vremena prošlog — a opet i mitske dalmatinske i mediteranske izvanvremenosti— ili pak kao sveprisutni otisci emocionalnog umjetnikovog rukopisa", napisao je kritičar Zlatko Gal.

17.05.2017. Tekst: PR Fotografija: PR