Najbolji komičari regije stižu u Best!

U srijedu 20.prosinca 2017 godine se održava BALKAN STAND UP VEČER , kada u zagrebački klub „ The Best “ stižu najbolji komičari iz Crne gore, Srbije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Još jedan u nizu redovnih mjesečnih programa je bogatiji za regionalni stand up comedy show na kojem će gostovati renomirana imena od Pedje Bajovića( Hrvatska) , Andrije Dabanovića( Crna Gora) , Marka Puljiza( BIH) i Srđana Jovanovića( Srbija) 

PEDJA BAJOVIĆ (Zagreb)
Jedan od pokretača scene stand-up komedije u ovom dijelu svijeta.Turneje po prostoru bivše Jugoslavije njegova su specijalnost, a prema riječima jednog kolege "nastupao je svuda gdje ima sijalica, a bogami i žarulja!".
Prvi je regionalni stand-up komičar koji je nastupio na jednom međunarodnom takmičenju – Seattle International Comedy Competition 2012., a 2016. godine ušao je i u završnicu svjetskog takmičenja The Funniest Person in the World u Helsinkiju. Njegovi nastupi na engleskom jeziku još uvijek nalaze svoje mjesto u programu televizijskog kanala Comedy Central Extra. Dobitnik je priznanja za nejboljeg veterana Adria Comedy Awards za 2014. godinu.

SRĐAN JOVANOVIĆ (Beograd)
Prvi stand-up komičar u Srbiji. Godinama uspješno nasmijava pričama iz svakodnevice, igra se sa stereotipima, manama i glupostima na koje nitko sa ovih prostora nije imun. Kako kaže okidač za smijeh su one teme u kojima se prepoznajemo, teme koje nas se tiču i dotiču, pojave koje nas nerviraju, frustracije, prepreke, a sve ovo su odlike stand up komedije. Humor i šale Srđanu su donijele različite nagrade između ostalog za najboljeg mladog glumca na festivalu Dani komedije, zatim nagradu „Ljuba Moljac“ za najboljeg stand up komičara na festivalu monodrame u Zemunu i nagradu za najboljeg komičara Adria Comedy Awards u Skoplju.

MARKO PULJIZ (Sarajevo)
Humor je poput bureka, najbolji je iz Bosne, najmasniji iz Crne Gore! Marko je predstavnik nove škole sarajevskog humora, sa trenutnom adresom u Podgorici. On secira stvarnost na originalan i zabavan način, a svojim nastupima osvaja publiku u regiji. Posebnu pažnju privlači njegova točka o sarajevskom Alipašinom Polju. Pored toga tu je priča o muzici i popularnim muzičkim takmičenjima, sportskim komentatorima, indijskim, hrvatskim sapunicama, muško-ženskim odnosima, vezama i PMS-u, homoseksualnosti, religijama, tu su brojne  interpretacije glumačkih i muzičkih zvijezda, a često u ruke zna uzeti i ukulele, pa napraviti pravu malu muzičku točku.Nakon 2013. godine, kada je osvojio nagradu za najboljeg stand up komičara amatera u BiH, počinje da se aktivnije bavi stand up komedijom i kreće sa nastupima širom susjednih zemalja.

ANDRIJA DABANOVIĆ (Podgorica)
Nekoć nova nada, a danas neupitna činjenica regionalne stand-up komedije! Andrija je prvi i vodeći crnogorski komičar s nogu! Iako se za Crnogorce teško veže pojam "neumorno", ovaj mladić upravo tako u zandjih par godina reda svoje nastupe koji kod publike širom regije. Njegov stil komedije je jednostavno crnogorski, britak i bet pardona. Urban do točke kada prestaje biti egzotičan i postaje jako blisko urnebesan. Njegove priče obiluju iznenađenjima i ozbiljnim ispovijestima u kojima se lako nalazi prostor za smijeh.

18.12.2017. Tekst: PR Fotografija: PR