Nedjeljna filmska preporuka: Searching for Sugarman

Iako se radi o filmu iz 2012., vjerujemo da je još mnogo onih koji nisu pogledali ovaj miks malog remek djela dokumentarnog filma i gotovo nevjerojatne priče jednog glazbeniika iz Detroita 

Iako će mnogi glazbeno ravnodušni proscrollati dalje od preporuke dokumentarnog filma o glazbeniku, ovaj film je mnogo više od toga. Dapače, iako ćete se bez sumnje zaljubiti u soundtrack, glazba je sporedna stvar ovog filmskog uratka.
Dobitnik dviju nagrada na Sundance film festivalu te osvajač Oscara za najbolji dokumentarni film, ovaj film priča misterij oko ”nestanka” jedne kultne pjevačke zvijezde, Sixta Rodrigueza. 

Ranih 70-ih Sixto Rodriguez je bio folk pjevač iz Detroita koji je imao kratku karijeru u kojoj je izdao dva dobro primljena no slabo prodana albuma. No njegova se priča nastavila i to u Južnoj Africi gdje je postao pop ikona i inspiracija za nove generacije. Nakon što se proširila vijest o njegovu samoubojstvu nekoliko je fanova odlučilo doznati kakva je prava sudbina njihovog idola. Ono što su otkrili ih je šokiralo, vjerujemo, u istoj mjeri koliko će i vas ova životna priča. Međutim, ne sumnjamo da će vas ujedno povesti na nezaboravan lunapark emocija te da ćete još danima razmišljati o filmu i bez trunčice dvojbi preporučiti dalje!

04.03.2018. Tekst: Grazia Fotografija: PR