"Točno u podne" - posljednja premijera ove godine u Teatru &TD

Premijera predstave Točno u podne redatelja Vedrana Hleba održat će se u utorak, 19. prosinca u Teatru &TD u 20 sati. Ulaz s pozivnicom. Reprizne izvedbe na rasporedu su 20. i 21. prosinca

Vedran Hleb u svojoj novoj predstavi postavlja tekstove troje mladih autora/ica, Kristine Kegljen, Ivana Penovića i Ivane Vuković koji tematiziraju vrijeme, žudnju i promjene. Izvode Marinko Leš, Nikša Marinović, Irma Milović, Iva Visković Križan i Tina Orlandini.

Odlika formata televizijskih vijesti prokazuje svoju neprekidnu prisutnost, kroz gradnju gramatike koja se ističe efikasnošću te ostvaruje direktnu komunikaciju s gledateljem uz reklamne prekide koji na sebe preuzimaju potrebno nam izlječenje, nadu u bolje sutra pa i empatijske procese. Rukopisi troje mladih dramatičara isprepliću perspektive čineći petlju trenutačne društvenosti unutar koje se ostvaruju i određene pozicije (nad)moći gdje se zajednica raspada na svoje pojedinačne kanale koji supostoje. Potaknuta neartikuliranom žudnjom za promjenom zajednica se ponovno okuplja, oko zaziva za katastrofom koji se manifestira kao želja koju si nikada nećemo priznati.

14.12.2017. Tekst: PR Fotografija: Damir Žižić