Svaki beauty problem ima svoje rješenje 

Donosimo vam 5 ekspresnih beauty savjeta koji vas mogu spasiti kad ste u žurbi

Složit ćete ćete se da savjeta za beauty mini-katastrofe nikada nije dosta, te smo pronašli još pet brzih rješenja koja će vam sigurno u nekoj prilici biti od koristi, a uštedjet će vam i vrijeme.

1. Sušenje laka za nokte
Kako bi se lak što brže osušio, ruke umočite u hladnu vodu – stavite i nekoliko kockica leda. Izdržite tri minute, a potom lak osušite hladnim zrakom iz sušila.

2. Podbuhlo lice
Pakiranje smrznutog povrća umotajte u ručnik i držite na licu oko 10 minuta. Pakiranje će se prilagoditi obliku vašeg lica, pa je zbog toga idealna obloga.

3. Perut
Da biste se oslobodili peruti, pomiješajte 40 ml jabučnog octa i 400 ml vode. Nakon pranja, kosu isperite pripremljenom otopinom i odmah ćete vidjeti rezultate. 

4. Iritacija kože nakon depilacije
Iritirana područja namažite tankim slojem hidrokortizonske kreme. Važno je i da depilaciju izbjegavate nekoliko dana prije i nakon menstruacije, jer je koža tada najosjetljivija.

5. Tragovi od kreme za samotamnjenje
Limunska kiselina je poznata kao prirodni izbjeljivač, zato natopite blazinicu sokom od limuna i prijeđite preko neujednačenih dijelova. Mrlje od kreme možete ukloniti i pilingom. Koristite šećer ili sodu bikarbonu, kojom ćete nježno izmasirati problematična podru

12.01.2017. Tekst: Grazia.hr Fotografija: Getty images